Open Space Teknologi

Jeg er en erfaren facilitator af Open Space Technology, der er en mødeform og arbejdsmetode, som bliver brugt over hele verden. Metoden er udviklet af Harrison Owen, der var inspireret af det liv, der opstod i pauserne – hvor deltagerne selv vælger temaer og går efter interesse og forgodtbefindende. Metoden er fuldstændig uden overflødig struktur og bliver brugt meget effektivt i grupper fra 8 til 300 personer. Grundpræmissen er, at deltagerne er eksperter på indholdet, og i stand til at beslutte.
Open Space skaber et åbent rum. En enkel, men meget stærk ramme, skaber vilkår for en dynamisk proces med diskussion og samarbejde. Hver eneste deltager bidrager med sin kompetence og kreativitet og har direkte indflydelse på det endelige resultat.
Der er kun fire regler:
1. ”De to fødders lov” – I arbejder med det emne, hvor lysten og energien er. I kan gå spontant rundt. Det eneste forbud er at blive siddende, hvis man synes det virker kedeligt eller ikke fanger ens interesse.
2. ”De, der er her, er de rigtige” – I et fremadrettet perspektiv, giver det ikke mening at tale om, hvem der også burde være her.
3. ”Det, som sker, er altid rigtigt”- hvis der tales om noget andet end temaet, var det åbenbart mere presserende for de tilstedeværende.
4. ”Vi starter på det rigtige tidspunkt, og når det er slut er det slut” – fokuser på og vær tilstede i nu´et – og få det bedste ud af det.

CharlotteOpen Space Teknologi